About

Josip Karačić

Draga raja Počelo je '64 bar za mene . . . radio Luxemburg, Van Morison, Beatles, Burdon, Stones . . .Malo kasnije "Balkan", "Perviz" i "Plameni" . . . Džađo pjeva "Hey Joe". Svi plešu, pjevaju. Imao sam šesnaest kad je neko od "Plamenih" najavio: "Večeras je sa nama najmlađi zenički VIS "Minimax"". Na binu izlazi Šulc Dinko (pokojni), Marić, Pešo, Braco (Kemo) i ja. Počinjemo sa "Drvosječom", pa "I'm Believer". Raja pleše, pjeva i čudi se: ". . . vidi djece al praše". Zatim svirke na Brodi, po školama i zeničkom odmaralištu u Omišu, na "Trasi" u Sarajevu . . . Lijepe i sretne godine. Vesela mladost, žurevi, igranke,gitarijade, simpatije, ljubavi, prijateljstva i druženja bez onoga ko je ko? Sve što je lijepo brzo prođe. Trideset godina poslije sjedim u jednom berlinskom PUB-u. '94-ta je ružna, nikad ružnija, u Jugi je rat . . . u Zenici glad i ratna stradanja . . . Tada zasvira "I'm Man" . . . da čovjek sam ali ni nalik na rokera iz šezdesetih, uvrijeđen, nesretan . . . k'o i svi mi normalni. U trenutku se učinih sam sebi nenormalnim i pomislih: "Bože daj da se vratimo u šezdesete i da je opet mir i Rock 'n' Roll u Zenici. Deset godina kasnije pišem o rock klubu "Hey Joe" u Zenici koji sam osnovao . . . Klubu koji je svojevrstan muzej fotografija rock generacija Zenice, u kojem se družimo i slušamo Rock 'n' Roll od "Perviza" i "Balkana" do današnjih dana.

Milenko Šećerović

je tehnički urednik fotografije zadužen za marketing i prezentaciju Rock Cluba na internetu. Na web stranici možete vidjeti galerije fotografija koje je on snimio kao i fotografije starih Rock'n' Roll generacija koje je on prikupio i postavio u prostorije Rock Cluba. Bavi se slikarstvom kao slobodan umjetnik i u Rock Clubu se nalazi stalna postavka njegovih slika kao i slika Hilme Kahrića Hilsona.
Bruno Markov

Je naš počasni član. Čovjek koji je dao svoj veliki doprinos i podršku osnivanja ovoga Rock Cluba. Od davnih '60 godina cijeli svoj život posvećuje Rock'n Roll-u. Iako već dugo godina živi u Hamburgu uvijek nađe vremana da nas posjeti i pruži nam podršku za naš dalji rad.